Antwerp haalt vier versterkingen in huis

Antwerp haalt vier versterkingen in huis

Antwerp heeft de rangen versterkt met vier aanwinsten: de Burkinees Jonathan Pitroipa, de Fransman Romain Habran, de Oekraïner Egor Nazaryna en de Senegalees Laurent Mendy. Dat bevestigt de Great Old op zijn website. De 31-jarige Pitroipa is een aanvallende middenvelder of rechterflankaanvaller. Hij ondertekende als vrije speler een overeenkomst van zes maanden (met optie voor een jaar) bij de club met stamnummer 1.

Pitroipa deed ervaring op in de Bundesliga bij Freiburg en Hamburg, en de Ligue 1 bij Rennes. De voorbije drie seizoenen was de international (71 caps, 18 goals) aan de slag in het Midden-Oosten bij Al-Jazira in Abu Dhabi en vervolgens Al-Nasr in Dubai.

Romain Habran is een 23-jarige flankaanvaller die overkomt van de B-ploeg van PSG. Hij zet zijn krabbel onder een verbintenis voor anderhalf jaar (met optie voor een extra jaar). "Beide clubs zijn momenteel het papierwerk nog aan het afronden", benadrukt Antwerp.

Egor Nazaryna (20) wordt door Antwerp weggehaald bij FC Dnipro Dnipropetrovsk. In de Bosuil ligt een contract voor 3,5 jaar klaar (met een jaar optie) voor de middenvelder. Ook voor deze transfer moet het papierwerk nog worden afgerond.

Laurent Mendy is een 20-jarige spits uit de academie ASC Avenir FC in Senegal. Hij ondertekende een contract voor 2,5 jaar (met optie voor twee jaar).

De selectie van Antwerp, met de vier aanwinsten, bereidt zich voor op het vervolg van de competitie met een winterstage in het Spaanse Algorfa. De promovendus staat na 21 speeldagen op een knappe vierde plaats en speelt volop mee voor play-off 1.

bron: Belga