Antwerp Giants beginnen als leider aan play-offs

Antwerp Giants beginnen als leider aan play-offs

De Antwerp Giants hebben de reguliere competitie van de EuroMillions Basket League afgesloten als leider. Het team van Roel Moors verpletterde Mechelen met 107-78 op de laatste speeldag. In de eindafrekening hebben de Giants één punt meer dan uittredend kampioen Oostende, dat het overtuigend met 96-60 van Bergen haalde. De Antwerp Giants nemen het in de kwartfinales van de play-offs op tegen Mechelen, dat vandaag niet veel vertrouwen tankte. Oostende treft Aalstar. De andere affiches in de kwartfinales zijn Charleroi - Limburg United en Brussels - Bergen. De kwartfinaleduels, die naar een best-of-3 gespeeld worden, gaan op 24 mei van start. De finale, naar een best-of-5, is voorzien vanaf 7 juni.

Oostende moest winnen van Bergen en hopen op een misstap van de Antwerp Giants om alsnog de poleposition te grijpen. De kustploeg opende sterk met een 37-12 stand na het eerste quarter. De ruime voorsprong gaf de kampioen niet meer uit handen. Shevon Thompson was bij Oostende goed voor 27 punten. Maar ook de Giants bleven foutloos tegen Mechelen, waardoor de Sinjoren voor het eerst sinds het kampioenenjaar 2000 als eerste mogen beginnen aan de play-offs. Met Moses Kingsley (17), Hans Vanwijn (15), Victor Sanders (14), Yoeri Schoepen (13), Tyler Kalinoski (12) en Dave Dudzinski (11) maakten maar liefst zes Antwerp-spelers meer dan tien punten.

Op de slotspeeldag triomfeerde Charleroi verder met 101-94 tegen Brussels en won Aalstar met 108-84 van rode lantaarn Luik. Limburg United was met 66-72 te sterk voor Leuven, dat als voorlaatste samen met Luik niet zal deelnemen aan de play-offs.

bron: Belga