Antwerp 10 Miles & Marathon verwacht weer 40.000 deelnemers

Antwerp 10 Miles & Marathon verwacht weer 40.000 deelnemers

In Antwerpen staat op zondag 22 april de 33ste editie van de 10 Miles & Marathon gepland. Het hoofdevenement, de 10 Miles, krijgt opnieuw een deelnemerslimiet van 40.000 verspreid over drie waves om het loopcomfort te garanderen. Bekende koppen als Bart De Wever en Sven Nys moeten de dapperste lopers overtuigen om zich aan de Marathon te wagen. Naar goede gewoonte wordt er ook opnieuw een Kids Run (1,4 km) en een Short Run (5 km) georganiseerd. Het parcours van de 10 Miles blijft nagenoeg hetzelfde, met onder meer de anders niet voor voetgangers toegankelijke Kennedy- en Waaslandtunnel en start en aankomst op Linkeroever. De organisatie moet wel rekening houden met de werken aan het project Noorderlijn op de Leien. Het evenement heeft sinds dit jaar overigens AG Insurance als nieuwe titelpartner, na een jarenlange samenwerking met DVV.

Deelnemers kunnen via een t-shirtactie opnieuw voor het goede doel lopen. Het Rode Kruis Vlaanderen, To Walk Again, Kom Op Tegen Kanker en SOS Kinderdorpen krijgen dit jaar het gezelschap van het Belgisch Paralympisch Committee. Wie dat wil, kan bij de inschrijving 10 euro doneren aan een van die organisaties en krijgt in ruil het officiële t-shirt van het evenement mee naar huis.

Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag 21 april via www.agantwerp10miles.be. Op locatie is het mogelijk van donderdag 22 februari tot en met donderdag 19 april bij Runners' Lab in Zwijndrecht, Gent, Zaventem en Paal en van vrijdag 20 april tot en met zondagmiddag 22 april ter plaatse op het evenemententerrein op Linkeroever.

bron: Belga