Antonio Conte neemt over bij Inter

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voormalig Italiaans bondscoach Antonio Conte is de opvolger van Luciano Spalletti bij de Italiaanse topclub Inter Milaan, zo maakte de club vandaag bekend. De 49-jarige ex-coach van Chelsea en Juventus ondertekende volgens de Italiaanse pers in San Siro een contract voor drie seizoenen dat hem jaarlijks tien miljoen euro plus bonussen zal opleveren.

"Een nieuw hoofdstuk in mijn leven begint en ik kan niet wachten om eraan te beginnen", liet Conte weten in een eerste reactie. "Ik heb voor Inter gekozen vanwege de club die het is en het ambitieuze project waaraan men hier werkt. Ik wil Inter terugbrengen naar de top."

Gisteren werd duidelijk dat de Nerazzurri niet zouden doorgaan met Luciano Spalletti. De zestigjarige Italiaan was er coach sinds de zomer van 2017. Onder zijn hoede eindigde het Milanese team twee keer als vierde in de Serie A. In de Coppa Italia waren de kwartfinales twee keer het eindstadium. In 2010 pakten ze voor het laatst de scudetto in Italië. Dat jaar wonnen ze ook de Champions League en het WK voor clubs. De laatste trofee dateert van een jaar later, toen ze de Coppa Italia wonnen.

In de Champions League strandde Inter afgelopen seizoen in de groepsfase achter Barcelona en Tottenham. Daarna werd in de Europa League Rapid Wenen verslagen maar bleek Eintracht Frankfurt in de achtste finales te sterk.

Conte was dan weer vrij sinds zijn ontslag bij Chelsea vorige zomer. Bij Inter wordt hij de nieuwe coach van voormalig Rode Duivel Radja Nainggolan, die vorige zomer overgenomen werd van AS Roma. De komst van Conte naar Inter biedt ook perspectieven aan Romelu Lukaku, die bij Manchester United onder Ole-Gunnar Solskjaer niet de eerste keuze is en volgens bronnen zou mogen vertrekken. Conte zou Lukaku graag naar Milaan halen, al lijkt het financieel een moeilijke operatie te worden.

bron: Belga