Antibacteriële handgel om nazitekens in metro weg te schrobben

Antibacteriële handgel om nazitekens in metro weg te schrobben

Wanneer Gregory Locke in de metro van Manhattan stapt, merkt hij dat op elk raam en op elke advertentie swastikatekens staan. De swastika is beter gekend als het hakenkruis, het teken waarmee Hitler de Tweede Wereldoorlog symboliseerde. Daarnaast staan er ook nog discriminerende teksten als ‘Joden horen thuis in de oven'.

Ook een vrouw wil van de swastikatekens af - Facebook / Gregory Locke

In de metro is het ijzig stil tot een man rechtstaat. Hij verbreekt de stilte en zegt dat hij doekjes en antibacteriële gel nodig heeft, want hij wil de hakenkruizen en de racistische teksten bannen. Gregory Locke beschrijft in zijn post dat hij nog nooit zoveel mensen tegelijk naar handgel zag zoeken. In welgeteld twee minuten waren alle tags weggeschrobt.

Een andere passagier maakte de opmerking dat teksten en hakenkruizen enkel mogelijk zijn in het Amerika van president Trump. Locke schrijft in zijn post dat dit niet kan zolang er koppige Amerikanen zijn zoals hem.

Gregoy Locke maakte foto's van deze actie en postte dit op sociaalnetwerksite Facebook. De post heeft intussen al meer dan 730.000 likes en werd al zo'n 468.000 keer gedeeld.