Anthony Vanden Borre gaat bij Congolese TP Mazembe voetballen

Anthony Vanden Borre gaat bij Congolese TP Mazembe voetballen

Anthony Vanden Borre geeft zijn voetbalcarrière een nieuwe wending en gaat aan de slag bij het Congolese Tout Puissant Mazembe. Dat heeft de 29-jarige ex-Rode Duivel zelf bekendgemaakt op een persconferentie in Sint-Lambrechts-Woluwe. Twee maanden geleden raakte bekend dat de 28-voudige Rode Duivel een punt achter zijn carrière zette omdat hij het na dertien seizoenen profvoetbal mentaal en fysiek niet meer zou kunnen opbrengen. Vandaag gaf hij eindelijk tekst en uitleg, maar zijn voetbalschoenen definitief aan de haak hangen deed hij dus niet.

Vanden Borre speelde in de zomer van 2014 na een zoveelste herlancering van zijn carrière nog het WK met de Rode Duivels, maar maakte zich een jaar later onmogelijk bij paars-wit. Na zijn verwijzing naar de B-kern haalde hij snoeihard uit naar coach Besnik Hasi en heel wat van zijn ploegmaats, waardoor het einde verhaal was voor Vanden Borre in de hoofdstad.De flamboyante rechtsachter werd dit seizoen door Anderlecht aan het Franse Montpellier verhuurd, maar die uitleenbeurt werd stopgezet. Enkele dagen geleden bereikte hij ook met Anderlecht een akkoord over de beëindiging van zijn contract, dat tot medio 2018 liep.

Met TP Mazembe, een van de bekendste voetbalclubs in Afrika, vond Vanden Borre echter een nieuwe uitdaging. Vanden Borre werd geboren in het Congolese Likasi en dat is niet ver van Lubumbashi, de thuishaven van Mazembe.

bron: Belga