Anthony Vanden Borre bedreigt personeel Zaventem

Anthony Vanden Borre bedreigt personeel Zaventem

Anthony Vanden Borre (28) heeft het wel heel bont gemaakt op de luchthaven van Zaventem, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen vandaag. De verdediger van Anderlecht dreigde met fysiek geweld tegen een check-inbediende en riep zelfs de woorden "bom" en "luchthaven". De politie kwam erbij, maar Vanden Borre kwam er zonder pv vanaf. Vraag blijft of er sportieve gevolgen zullen zijn. Anthony Vanden Borre had begin vorige week een vlucht geboekt richting Kreta. De Anderlechtspeler arriveerde te laat op de luchthaven, waar hij te horen kreeg dat hij zijn vlucht niet meer zou halen. Dat schoot bij de verdediger in het verkeerde keelgat. Hij haalde verbaal zwaar uit naar de check-inbediende en liet haar zelfs weten dat hij haar enkele klappen zou toedienen. Uiteindelijk ging Vanden Borre helemaal over de schreef. Hij schreeuwde voor een volle vertrekhal iets over "een bom" en "luchthaven". "Ik zal zelf wel een vliegtuig kopen zodat ik zelf achter het stuur kan kruipen", klonk het nog. Het personeel van Aviapartner was de agressie van de verdediger beu en verwittigde de luchtvaartpolitie.

Enkele agenten kwamen ter plaatse en konden de voetballer bedaren. Met succes. Vanden Borre zei te begrijpen dat de agenten hun werk deden. Uiteindelijk mocht VdB zonder proces-verbaal naar huis.

Bij Jetairfly, de maatschappij waarmee de verdediger wilde vliegen, bevestigt men dat Vanden Borre vorige week te laat op de luchthaven kwam. De maatschappij tilt zwaar aan dit soort zaken en zou de Anderlechtspeler op de zwarte lijst hebben gezet, al wil het bedrijf die info bevestigen noch ontkennen.

bron: Belga