Ann Devries: "Met Yanina Wickmayer weet je nooit"

Ann Devries: "Met Yanina Wickmayer weet je nooit"

Ann Devries zal Wimbledon met veel aandacht volgen. Als coach is de Limburgse in eerste instantie bekommerd om de prestaties van haar pupil Alison Van Uytvanck (WTA 127). Maar als kapitein van het Fed Cup-team houdt ze ook Yanina Wickmayer (WTA 46) en Kirsten Flipkens (WTA 51) in de gaten. Die laatste twee zijn maandag al aan zet. Met Karolina Pliskova (WTA 17) krijgt Wickmayer in de eerste ronde meteen een zware dobber voorgeschoteld. De Tsjechische verloor zaterdag nog de finale in Eastbourne, twee weken geleden was ze de beste in Nottingham. "Pliskova is een stevige tegenstandster. Maar goed, Yanina kan schitteren op gras", aldus Devries. "Pliskova serveert goed, maar ze mist regelmaat. Als ze achterin het court goed speelt en erin slaagt het tempo te bepalen, dan heeft ze een kans. Met Yanina weet je nooit."

Flipkens, halvefinaliste in 2013, komt de baan op tegen de Amerikaanse Nicole Gibbs (WTA 73). Bij een zege wacht een ronde later vermoedelijk de Amerikaanse Madison Keys (WTA 9), het negende reekshoofd. "Gibbs is zeker een haalbare kaart voor Kirsten", oordeelt Devries. "Daarna volgt waarschijnlijk Keys. Maar we weten allemaal waartoe Kirsten in staat is op gras. Keys zal echt wel goed moeten opletten."

Van Uytvanck kruist dinsdag de degens met de Britse Tara Moore (WTA 229), die een wildcard kreeg. "Ik ken Moore, Alison speelde al tegen haar. Ze heeft begin juni de finale verloren van het met 50.000 dollar gedoteerde ITF-grastoernooi in Eastbourne. Ze slaat hard zowel met forehand als backhand. Maar als Alison op haar niveau speelt, moet ze kunnen winnen", besluit Devries.

bron: Belga