Android Pay doet intrede in België

Android Pay doet intrede in België

De hoogtechnologische manieren om te betalen hebben hun weg naar ons land gevonden. Zowel BNP Paribas Fortis als KBC hebben gisteren aangekondigd dat ze in zee gaan met Google en de applicatie Android Pay. België is het vierde Europese land waar de betaalapp beschikbaar is.

Klanten van BNP Paribas Fortis en zusterbanken Fintro en Hello Bank mogen deze week de spits al afbijten. De bankengroep schat dat zowat 250.000 Android-gebruikers met een kredietkaart sinds gisteren contactloze betalingen kunnen uitvoeren met hun mobiele telefoon. Tegen eind mei zouden nog eens 750.000 klanten met een debetkaart ook toegang krijgen tot de dienst. Onafhankelijk van de concurrentie kondigde KBC aan dat zijn klanten binnenkort ook hun bankkaart kunnen koppelen aan Google Pay.

Hoe werkt het?

Wie Google Pay wil gebruiken, moet eerst zijn betaalkaart koppelen aan de applicatie. Vervolgens kan de gebruiker terecht bij 85.000 betaalterminals die de technologie al ondersteunen. Onder andere Carrefour, Mediamarkt en Quick beschikken momenteel al over zulke terminals. In plaats van een kaart in het toestel te steken, moet de klant even zijn telefoon in de buurt van het apparaat houden. Voor grote bedragen moet de app-gebruiker de applicatie openen en bevestigen met een code of vingerafdruk.

Zo eenvoudig betalen, roept natuurlijk veiligheidsvragen op. Google en BNP Paribas Fortis verzekeren dat gebruikers zich geen zorgen moeten maken. Zo krijgt elk apparaat een beveiligingscode met beperkt gebruik, wat het onmogelijk maakt om in naam van een gebruiker betalingen uit te voeren met een ander toestel dan het zijne.

Op Apple Pay is het voorlopig nog wachten in ons land.