Anderlecht wil ‘laatste strohalm' grijpen

Anderlecht wil ‘laatste strohalm' grijpen

Voorlopig is het Europese parcours van de Brusselaars op z'n zachtst gezegd geen overdonderend succes. Behalve Feyenoord (dat vanavond nog speelt tegen Manchester City) en Benfica is Anderlecht de enige club die na vier wedstrijden nog altijd puntenloos is. Nog erger is dat de Belgische landskampioen voorlopig geen enkel doelpunt kon scoren.

Een wedstrijd tegen Bayern is dan geen cadeau, al heeft Anderlecht wel het voordeel dat de Duitsers al geplaatst zijn voor de achtste finales. Bovendien kampen de bezoekers met een heleboel afwezigen.

Zo ontbreken Manuel Neuer, Franck Ribéry, Thomas Müller, David Alaba en Rafinha in de negentienkoppige Beierse selectie. Toch verwacht Vanhaezebrouck niet dat Bayern vanavond cadeaus zal uitdelen.

Europa League

"Van onderschatting zal geen sprake zijn", gelooft de coach van paars-wit. "Duitsers doen dat niet. Ze spelen ook gewoon altijd met hun beste ploeg. Ze willen er ongetwijfeld nog alles aan doen om eerste te worden in deze groep."

Zelf heeft Anderlecht nog een waterkans op de derde plaats in groep B, waar een ticket voor de zestiende finales van de Europa League aan verbonden is. Door de 0-3 nederlaag in de heenmatch tegen Celtic wordt dat wel een helse klus. Tenzij Anderlecht op de slotspeeldag een monsterzege behaalt in Schotland, is het zaak om morgenavond minstens een punt te pakken.

"En ik weet zelfs niet of dat genoeg is", zegt Vanhaezebrouck. "Hoe dan ook is dit onze laatste kans om nog iets te doen in Europa. We moeten proberen die laatste strohalm te pakken. We willen iets rechtzetten en moeten zelf proberen te scoren."

Geen Stanciu

Op Nicolae Stanciu kunnen de Brusselaars alvast niet rekenen. De Roemeense recordaankoop kampt met een hamstringblessure en trainde niet mee. Ook Ivan Obradovic (ziek) is onbeschikbaar, terwijl over Kara Mbodj morgen pas een beslissing genomen wordt.