Anderlecht viert 34ste landstitel

Anderlecht viert 34ste landstitel

Vooraf wist Anderlecht wat het te doen stond. Bij winst in Charleroi was de 34ste landstitel binnen, en anders volstond het om even goed te doen als Club Brugge op het veld van KV Oostende. De titelstress leek paars-wit echter parten te spelen.

Gesloten eerste helft

In een gesloten eerste helft vielen er amper kansen te noteren, al kwam Charleroi halverwege wel gevleid op voorsprong. Na knullig verdedigen bij de bezoekers kon Chris Bedia vanuit een scherpe hoek de openingsgoal scoren. Anderlecht reageerde meteen via Sofiane Hanni, maar de Algerijn mikte zijn schot over.

Bij de rust stond het dus 1-0, wat niet meteen een ramp hoefde te betekenen voor de Brusselaars. In Oostende prijkte na de eerste helft immers dezelfde tussenstand op het scorebord. Na een sterke start van Club Brugge bracht ex-Bruggeling David Rozehnal de kustploeg op het half uur op voorsprong met een harde kopbal.

Eindelijk Teodorczyk 

Anderlecht was virtueel dus nog altijd kampioen. De situatie zag er op het uur nog iets rooskleuriger uit toen Lukasz Teodorczyk een einde maakte aan zijn wekenlange doelpuntendroogte. De topschutter knalde de verdiende gelijkmaker tegen de netten, zijn 21ste van het seizoen.

In een nagelbijtend slot - invaller Wesley Moraes had Club op 1-1 gebracht - nam de Pool alle twijfels weg met zijn tweede van de avond. Ongeveer tegelijkertijd maakte Joseph Akpala er in Oostende 2-1 van. De 1-3 van Massimo Bruno was niet meer dan de kers op de taart.

Gent haalt uit

In het derde duel van de negende speeldag in play-off 1 won AA Gent met 5-2 van Zulte Waregem dankzij goals van Kalifa Coulibaly (2x), Kenny Saief, Samuel Kalu en Yuya Kubo. De Buffalo's zijn zo al zeker van de derde plaats en het bijhorende ticket voor de voorrondes van de Europa League.