Anderlecht trekt op 26e speeldag naar Oostende, Mechelen ontmoet Eupen in degradatieclash

Anderlecht trekt op 26e speeldag naar Oostende, Mechelen ontmoet Eupen in degradatieclash

Op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League zijn komend weekend alle ogen gericht op het duel tussen KV Oostende en Anderlecht. Een wedstrijd die, met de recente bestuurlijke veranderingen bij beide teams, vooral naast het veld aandacht zal wegkapen. KV Mechelen lijkt tegen Eupen dan weer voor de wedstrijd van de laatste kans te staan. Oostende en Anderlecht kunnen de punten goed gebruiken. De West-Vlamingen zijn nog altijd niet honderd procent zeker van het behoud, terwijl Anderlecht de kloof met leider Club Brugge niet verder wil laten oplopen. Maar ook op extrasportief gebied krijgt de partij een opvallend tintje. De bij Oostende vertrekkende voorzitter/eigenaar Marc Coucke wordt op 1 maart de voorzitter van de Brusselse club.

KV Mechelen heeft tegen Eupen geen keuze. Wil het niet in een echt uitzichtloze situatie belanden, moet het de Oostkantonners absoluut kloppen. Malinwa is momenteel de hekkensluiter, Eupen staat een plaats hoger met twee punten meer. Mechelen kan wel vertrouwen putten uit het punt dat het vorig weekend op Anderlecht pakte (2-2).

Racing Genk, dat zich dinsdag plaatste voor de finale van de Beker van België, opent de speeldag tegen Zulte Waregem. Subtoppers Kortrijk en Antwerp leveren een interessant duel met het oog op Play-off 1 en AA Gent wil tegen Sint-Truiden zijn stevige thuisreputatie alle eer aandoen. Als de Buffalo's tegen STVV hun negende overwinning in de Ghelamco Arena op rij pakken, breken ze het clubrecord.

Op zondag trekt Club Brugge naar Waasland-Beveren. De leider wil zich na een iets mindere periode na de winterstop herstellen, maar krijgt met de Leeuwen, die nog kans maken op PO 1, een ploeg met vertrouwen voor de neus. Standard heeft tegen Moeskroen dan weer de kans om zijn goede vorm van de laatste weken te tonen. Charleroi en Lokeren sluiten op Mambourg de speeldag af.

bron: Belga