Anderlecht knokt zich naar een punt tegen rode lantaarn KV Mechelen

Landskampioen RSC Anderlecht is deze namiddag op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel tegen rode lantaarn KV Mechelen. Mechelen dreigde na het puntengewin van Eupen zaterdagavond tegen AA Gent (1-1) steeds verder weg te zakken in het degradatiemoeras en was met het mes tussen de tanden naar het Astridpark afgezakt. In de eerste helft waren de bezoekers tegen een ontstellend zwak paars-wit dan ook doorlopend de betere ploeg, maar na tien minuten keken ze wel tegen een 1-0 achterstand aan na een doelpunt van Silvere Ganvoula, die tot aan de winterstop op uitleenbasis bij Malinwa zat, maar daar vaak niet verder kwam dan de tribunes. Een revanchedoelpunt dus en dat deed de Congolees na de pauze nog eens over. Zijn tweede van de namiddag bracht Anderlecht op 2-2, nadat ze met een 1-2 achterstand en onder een striemend fluitconcert waren gaan rusten.

Hassane Bandé (15.) en een knullige owngoal van Spajic (22.) hadden de bezoekers immers een onverhoopte 1-2 voorsprong bezorgd. De treffer van Bandé was het eerste Mechelse doelpunt in 605 minuten en voor de spits het eerste doelpunt sinds 4 november.

Met een punt schieten beide teams niets op in de stand. Malinwa blijft laatste maar houdt de kloof met Eupen wel op twee punten. Komend weekend staat er voor KVM een zespuntenwedstrijd tegen de Oostkantonners op het programma. Anderlecht blijft derde met 46 punten.