Anderlecht hoopt op mirakel in Glasgow

Anderlecht hoopt op mirakel in Glasgow

Het hoeft weinig betoog dat een uitzege met drie doelpunten verschil op het kampioenenbal geen eenvoudige opdracht is. En dat is dan nog zacht uitgedrukt. Ook al is Celtic niet meteen een hoogvlieger in de Champions League, in het eigen Celtic Park zijn de Schotten een te duchten tegenstander.

De ruim 60.000 fans zullen hun ploeg naar voren stuwen, zo bevestigt trainer Brendan Rodgers. "We willen onze supporters graag een thuisoverwinning schenken in de Champions League", blikt de Noord-Ier vooruit naar de komst van de Belgische landskampioen. "Ze hebben ons in alle wedstrijden geweldig gesteund. We willen hen een leuke avond bezorgen."

Europa League

Voor de start van de campagne stond al min of meer in de sterren geschreven dat Anderlecht en Celtic onderling zouden strijden om de derde plaats, die na Nieuwjaar recht geeft op deelname aan de zestiende finales van de Europa League. Door de pijnlijke 0-3 nederlaag in het Astridpark, onder interimtrainer Nicolas Frutos, lijken de Schotten het pleit al gewonnen te hebben.

De statistieken van Anderlecht zijn in ieder geval weinig hoopgevend. Met vijf nederlagen uit evenveel duels en een doelsaldo van -16 behoren de Brusselaars dit seizoen tot de absolute kneusjes. Wat misschien nog pijnlijker is, zijn de gemaakte goals. Of beter: goal. Aanvoerder Sofiane Hanni was op de vorige speeldag tegen Bayern München de enige Anderlechtenaar die in deze campagne de netten deed trillen.

Meer dan een miraculeuze kwalificatie staat er morgenavond in Glasgow dus vooral de eer op het spel. Trainer Hein Vanhaezebrouck rekent daarvoor alvast niet op Nicolae Stanciu en Alexandru Chipciu. Beide Roemeense internationals lijken op een zijspoor beland en reisden niet mee af naar Schotland.