Anderlecht en Zulte Waregem openen play-off 1

Anderlecht en Zulte Waregem openen play-off 1

Op de start van play-off 1 is het wel nog meer dan twee weken wachten, tot vrijdag 31 maart om precies te zijn. Op die dag openen Zulte Waregem en Anderlecht aan de Gaverbeek de hostiliteiten. Een dag later ontvangt Charleroi KV Oostende, terwijl die zondag de ‘Slag om Vlaanderen' tussen AA Gent en Club Brugge op het menu staat.

Het is meteen de eerste uit een reeks van drie zware uitmatchen voor blauw-zwart. De Bruggelingen moeten op speeldag drie naar Zulte Waregem en op speeldag vier naar Anderlecht. In de reguliere competitie leverden die drie duels amper één punt op voor Club, dat het bovendien zonder de geblesseerde Gouden Schoen José Izquierdo zal moeten stellen.

Daar staat tegenover dat de landskampioen de play-offs wel in eigen stadion mag afsluiten. De tiende en laatste speeldag staat op 21 mei op het programma. Club ontvangt dan Gent, Anderlecht krijgt Oostende op bezoek en Charleroi trekt naar Zulte Waregem.

Voor speeldagen drie tot en met acht moeten de wedstrijddata en de aanvangsuren later nog bepaald worden. Een en ander is een gevolg van de sterke prestaties van de Belgische clubs in de Europa League.

Kalendermanager Nils Van Branteghem gaf zichzelf daarom uitstel tot 20 maart om de volledige kalender op te stellen. Ook de mogelijkheid van maandagavondvoetbal ligt daarbij nog op tafel. Hoewel de overkoepelende supportersfederatie zich daar uitdrukkelijk tegen verzet, behoort het tot de mogelijkheden.