Anderlecht en Standard zetten voorbereiding in

Anderlecht en Standard zetten voorbereiding in

Bij de Brusselaars mocht trainer René Weiler op de eerste schooldag welgeteld tien spelers verwelkomen. Een heleboel internationals krijgen nog even respijt, net als nieuwkomers Sven Kums en Pieter Gerkens.

"We hebben nog tijd"

«Er zijn spelers voor wie het afgelopen seizoen langer heeft geduurd, dus is het logisch dat zij later beginnen», maakt de Zwitser zich niet druk. Er vielen voorlopig nog geen nieuwe gezichten te bespeuren, wat deels komt omdat Anderlecht vooral bezig is met een oplossing te zoeken voor spelers op overschot. In dat verband geraakte bekend dat Zulte Waregem de landskampioen ‘verlost' van Michaël Heylen en Aaron Leya Iseka, al wordt die laatste gehuurd.

De selectie is dus nog niet helemaal rond, maar dat vindt Weiler geen probleem. Anderlecht hoeft dit jaar geen Europese voorrondes te spelen en hoeft zich dus niet te haasten. «We hebben nog tijd», vindt ook Weiler. «Er zullen nog in- en uitkomende transfers gebeuren, maar dat is normaal. Pas als we over alle spelers beschikken, zullen we beslissen volgens welk systeem we zullen spelen.»

Sa Pinto

Ook bij Standard viel er op de eerste training vooral bekend volk te spotten, op de nieuwe trainer Ricardo Sa Pinto na. De Portugees maakte de zeventien aanwezige Rouches meteen duidelijk wat hij van hen verwacht. «Trainingen of wedstrijden, ik wil dat spelers zich altijd voor de volle honderd procent geven», benadrukt de voormalige aanvaller. «De volgende dagen zal ik de spelers evalueren. Iedereen begint vanaf nul en zal zijn kans krijgen.»

Sa Pinto rekent wel nog op versterking om de doelstelling van de club (play-off 1) te halen. Zo maakte hij een lijstje met potentiële nieuwkomers. «Olivier Renard (sportief directeur, red.) is op de hoogte van de eigenschappen die ik apprecieer in een speler. Ik ken het budget van de club en wil daarnaar handelen.» Overmorgen spelen de Luikenaars al hun eerste oefenwedstrijd, op het veld van amauteurclub Royal Aywaille FC