Anderlecht en Deportivo wisselen keepers uit

Anderlecht en Deportivo wisselen keepers uit

Met de opmerkelijke deal is het keepersprobleem van Anderlecht voorlopig opgelost. Roef begon na het vertrek van Silvio Proto als eerste keeper aan het seizoen, maar verloor zijn basisplaats na enkele mindere prestaties gaandeweg aan de meer ervaren Frank Boeckx.

Volgens trainer René Weiler straalt de 22-jarige belofte-international door zijn jeugdige leeftijg niet genoeg vertrouwen uit. Roef was niet bepaald blij met zijn plaats op de bank en drong er daarom op aan om andere lucht op te snuiven.

Dat wordt Spaanse lucht, want gisteren zette hij zijn handtekening onder een contract voor een half seizoen bij Deportivo La Coruña. De huidige nummer zestien in de Spaanse competitie huurt onze landgenoot, die er de concurrentie zal moeten aangaan met de Poolse international Przemyslaw Tyton en de Argentijn German Lux.

Roef hoopt in La Ligua vooral ervaring en maturiteit op te doen, om volgend seizoen mogelijk zijn plaats tussen de palen in het Astridpark opnieuw op te eisen.

Opmerkelijk is ook dat Anderlecht de vervanger voor Roef bij dezelfde ploeg haalt. Het gaat om Ruben Ivan Martinez, die ondertussen al in Brussel is neergestreken. De Spanjaard is tien jaar ouder en moet in het Astridpark samen met Boeckx uitmaken wie in de tweede seizoenshelft het paars-witte doel zal verdedigen.

De 32-jarige Ruben was dit seizoen pas derde doelman bij Deportivo en wordt net als Roef voor zes maanden gehuurd. In een ver verleden stond Ruben ooit een paar wedstrijden in doel bij FC Barcelona, maar in Catalonië speelde hij vooral voor het B-elftal. Dit seizoen kwam hij tot dusver nog niet aan de bak voor Deportivo.