Anderlecht dankt Teodorczyk voor zege op Charleroi

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anderlecht heeft maandag op de 21e speeldag in de Jupiler Pro League met 0-2 gewonnen op bezoek bij Charleroi. Lukasz Teodorczyk had met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de zege. Het team van Felice Mazzu zorgde voor de meeste dreiging in de eerste helft. Na pogingen van David Pollet waagde Amary Baby zijn kans na een hoekschop. Bram Nuytinck keerde het schot op de lijn.

De Karolo's schoten ook na de pauze het best uit de startblokken. Op een vrijschop nam Clément Tainmont het leer in één tijd op de slof. Frank Boeckx zag de bal tegen de paal vliegen. Aan de overzijde vond de onvermijdelijke Lukasz Teodorczyk in de 74e minuut wel de weg naar de netten. Na samenspel met Sofiane Hanni lukte hij zijn 16e competitietreffer van het seizoen. Een kwartier voor affluiten bediende de Pool invaller Frank Acheampong. Die liet met een streep in de korte hoek Nicolas Penneteau kansloos: 0-2. Door de zege heeft paars-wit zijn revanche beet voor de uitschakeling in de achtste finales van de Beker van België, op 1 december in het Stade du Pays.

Anderlecht zet in de stand landskampioen Club Brugge onder druk door met 41 punten aan de leiding te gaan. Blauw-zwart, dat net als Zulte Waregem 40 punten telt, ontvangt om 20u30 rode lantaarn Excel Moeskroen. Charleroi staat met 34 punten op de zesde plaats.

Dinsdag ontvangt KRC Genk - voor het eerst zonder de ontslagen Peter Maes op de trainersbank - om 18u AA Gent. Standard speelt om 20u30 op Stayen tegen STVV.

bron: Belga