Amerikanen stoten voor eigen volk door naar kwartfinales van Copa America

De Verenigde Staten hebben zich gisteren in eigen land geplaatst voor de kwartfinales van de Copa America Centario. Dankzij een 1-0 zege tegen Paraguay eindigt het team van coach Jürgen Klinsmann als winnaar van groep A. Clint Dempsey scoorde na 27 minuten de enige goal in het Lincoln Financial Fieldstadion in Philadelphia. De VS hielden de voorsprong vast hoewel ze de hele tweede helft met een man minder speelden na de uitsluiting van DeAndre Yedlin.

Colombia was al zeker van een plaats in de kwartfinales. De selectie van José Pekerman verloor gisteren in Houston met 3-2 van Costa Rica, dat met aanvoerder Bryan Ruiz en Randall Azofeifa twee ex-Gentspelers opstelde.

De VS en Colombia beëindigen de poule allebei met 6 punten. Door een beter doelpuntensaldo is de VS groepswinnaar. Costa Rica (4) en Paraguay (1) moeten naar huis.

De VS spelen in de kwartfinales tegen de tweede uit groep B (Brazilië, Peru of Ecuador). Colombia neemt het op tegen de winnaar van die poule.