Amerikanen slaan nog massaal wapens in bij uitbraak virus

Amerikanen slaan nog massaal wapens in bij uitbraak virus

Bij onze noorderburen stonder er de afgelopen dagen flinke rijen aan de coffeeshops. Vele mensen wilden nog een laatste voorraad wiet halen om de aankomende weken door te komen. Ook zijn er dagen flink veel lege schappen in supermarkten omdat mensen gaan hamsteren. Vooral het wc-papier is mateloos populair.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten ligt de vraag ergens anders. De wapenverkoop is explosief gestegen vanwege het coronavirus. Mensen zijn bang dat er maatschappelijke onrust komt en slaan geweren in.

Queues to buy guns in LA ?

Buyers tell me they're scared of what will happen if people run out of food and supplies, and they need to protect their families. We're live on @TheTodayShow as #coronavirus panic hits LA. pic.twitter.com/2KqGPZfNo4

— Amelia Adams (@AmeliaAdams9) March 15, 2020

Vanwege hamsteren denken ze dat er tekorten zullen ontstaan en dat daardoor mensen gaan plunderen. De LA Times meldt dat de verkoop online bij wapensite ammo.com met liefst 68% is gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar ervoor.

Aziaten

In San Gabriel Valley kopen vooral Aziatische Amerikanen wapens. Zij zijn bang dat er rassenrellen komen omdat men hen wellicht ziet als veroorzakers van de coronacrisis vanwege hun afkomst, meldt CBS

Ondertussen zijn antiwapengroepen ongerust door het coronavirus. Zij waarschuwen dat kinderen nu een langere tijd thuis zijn en op ontdekkingstocht gaan. Mogelijk vinden zij een wapen dat niet goed is opgeborgen.