Amerikanen leren ballonvaren om met drones te mogen vliegen

Amerikanen leren ballonvaren om met drones te mogen vliegen

Sinds drones voor iedereen beschikbaar zijn, reguleert het Amerikaanse bureau voor Burgerluchtvaart (FAA) het gebruik van de kleine onbemande vliegtuigjes in de Verenigde Staten. Onder hun regels is het niet toegestaan om kleine vliegtuigen, luchtballon, zweefvliegtuigen en luchtballonnen te besturen zonder een vliegbrevet en drones zijn geen uitzondering op die regel. Een vliegbrevet kan met een luchtballon al op een week tijd behaald worden.

Eind augustus krijgen drones hun eigen regelgeving. Personen die minstens zestien jaar oud zijn kunnen dan deelnemen aan een schriftelijk examen voor een vliegbrevet voor drones. Maar Quartz vond dat er nog genoeg mensen zijn die de kortste weg naar een vliegbrevet nemen door een luchtballon te leren besturen. Zo sprak de Amerikaanse nieuwssite met Matt Gerard, een landmeter uit Los Angeles.

"In de nabije toekomst zal ik niet meteen nog een luchtballon besturen", aldus Gerard, die een pak enthousiaster is over drones. "De mogelijkheden van drones en hun toepassing op het gebied van landmeetkunde zijn erg boeiend", besluit de man.

AFP / G. Souvant