Amerikaanse universiteit verrast door gulle schenking van overleden bibliothecaris

Amerikaanse universiteit verrast door gulle schenking van overleden bibliothecaris

Nadat hij zijn master Bibliotheekwetenschappen had behaald, ging Robert Morin in 1965 aan de slag in de Dimond-bibliotheek van de UNH. Bijna 50 jaar lang verzorgde hij de ISBN-nummers van CD's, schreef hij korte tekstjes bij de dvd's, catalogeerde hij boeken en partituren ... tot aan zijn pensioen in 2014.

In tijd is Morin erin geslaagd om maar liefst vier miljoen dollar op te sparen. Lokale krant Union Leader sprak met Edward Mullen, de financiële adviseur van de bibliothecaris. Volgens Mullen is Morin erin geslaagd om zo'n fortuin te verzamelen dankzij zijn eenvoudige levensstijl. De man bracht zijn vrije tijd vooral door met het lezen van boeken of het bekijken van films en ging nooit uit. Bovendien reed Morin met een oude wagen en at hij enkel diepvriesmaaltijden.

Omdat Morin geen familieleden heeft waaraan hij het geld wil geven, gaat zijn fortuin terug naar de UNH. De enige voorwaarde die hij stelde is dat 100.000 dollar gebruikt zal worden om de multimediazaal in de bib te vernieuwen en om beurzen te creëren voor werkstudenten die Bibliotheekwetenschappen studeren.

De UNH heeft al aangegeven dat 2,5 miljoen dollar gebruikt zal worden om een carrièrecentrum voor studenten en alumni te bouwen. Een miljoen zal aangewend worden voor een scorebord met videoscherm in het footballstadion.

Foto Wikimedia Commons