Amerikaanse studenten hielden 'coronafeestjes' met besmette patiënten

Amerikaanse studenten hielden 'coronafeestjes' met besmette patiënten

Volgens gemeenteraadslid Sonya McKinstry hadden studenten 'COVID-feestjes' georganiseerd met als doel om elkaar te besmetten met het coronavirus, dat intussen meer dan 130.000 mensenlevens eiste in de Verenigde Staten. Ze kreeg onlangs lucht van de feestjes en informeerde de lokale overheid.

McKinstry beschreef hoe de organisatoren bewust gasten uitnodigden die besmet waren met het coronavirus. "De genodigden staken geld in een pot en probeerden om besmet te raken. Diegene die als eerste geïnfecteerd was, kreeg de prijzenpot. Het slaat nergens op", klonk het verontwaardigd. "Het was allemaal intentioneel."

Mondmaskers voortaan verplicht

Ook brandweercommandant Randy Smith heeft het roekeloze gedrag van de studenten intussen bevestigd. In een videoboodschap aan het stadsbestuur uitte Smith zijn bezorgdheden over de feestjes die de voorbije weken georganiseerd werden in de stad en omstreken. "Die werden bijgewoond door besmette studenten, jongeren en kinderen", klonk het in de video, waar tv-zender WBMA de hand op kon leggen.

In Tuscaloosa zijn naast de universiteit van Alabama ook enkele andere colleges en onderwijsinstellingen gelegen. De stad nam dan ook meteen maatregelen: amper een paar uur na de boodschap van Smith keurde het stadsbestuur een verordening goed die het dragen van mondmaskers in de publieke ruimte verplicht maakt.

In de staat Alabama zijn tot op heden zo'n 38.500 coronabesmettingen vastgesteld. 947 mensen zijn aan het virus bezweken.