Amerikaanse studente toegelaten aan Yale dankzij essay over pizza

Amerikaanse studente toegelaten aan Yale dankzij essay over pizza

De opdracht luidde om een stuk van maximum tweehonderd woorden te schrijven over "iets dat je graag doet". Daar hoefde Carolina uit Tennessee niet lang over na te denken. "Pizza bestellen bij Papa John's was het eerste wat me te binnen schoot", vertelt ze aan USA Today.

Troost en vreugde

In haar essay laat Carolina zich in lyrische bewoordingen uit over het gevoel dat ze krijgt wanneer de bezorger aan haar voordeur staat. Met enige zin voor overdrijving heeft ze het over "de gevoelens van onafhankelijkheid, troost en vreugde" die de pizza's bij haar opwekken.

I just want @PapaJohns to know that I wrote a college essay about how much I love to order their pizza and it got me into Yale ?? pic.twitter.com/lDlzEErHCn

— Carolina Williams (@justcarolina22) May 9, 2017

Natuurlijk heeft ze haar toelating aan Yale niet alleen te danken aan haar essay. Carolina hoorde ook bij de beste leerlingen van haar school. Ironisch genoeg is ze niet van plan om aan Yale te gaan studeren, maar kiest ze voor de minder prestigieuze Auburn University. Ze wil er een opleiding economie volgen om later haar grote droom waar te maken: CEO worden van een bedrijf.