Amerikaanse soldaten drinken al het bier in Reykjavik op

Amerikaanse soldaten drinken al het bier in Reykjavik op

Amerikaanse soldaten die op oefening waren in IJsland hebben zich van hun stoerste kant laten zien. Tijdens de vijfdaagse trip kregen de soldaten ook wat tijd vrijaf en die brachten ze onder andere door in de cafés en bars in de hoofdstad Reykjavik. Daar zetten ze het op een drinken. Het duurde niet lang vooraleer de eerste restaurants cafés door hun biervoorraad zaten.

De 7.000 mariniers bleven maar hijsen, waardoor uiteindelijk zo goed als alle etablissementen in biernood geraakten, meldt Military Times. Hulp kwam er van Ölgerð Egils Skallagrímssonar, een lokale brouwerij met een onuitspreekbare naam. Het bedrijf zette meteen extra werkkrachten in en klopte overuren om in sneltempo nieuwe leveringen te kunnen doen.

Grootste millitaire oefening in jaren

De dorstige militairen waren in IJsland voor 'Trident Juncture', de grootste militaire oefening van de NAVO sinds de Koude Oorlog. In totaal nemen zo'n 40.000 manschappen en 31 landen eraan deel. De tijdelijke troepenmacht bestaat uit 150 vliegtuigen, 70 schepen en 10.000 voertuigen.