Amerikaanse seriemoordenaar en sekteleider Charles Manson overleden

Amerikaanse seriemoordenaar en sekteleider Charles Manson overleden

Manson (foto) overleed in een ziekenhuis in Bakersfield, in de Amerikaanse staat California. Hij stierf een natuurlijke dood. De sekteleider zat sinds 1971 in de gevangenis. Hij werd samen met vier leden van zijn ‘Manson Family' veroordeeld voor de moord op de hoogzwangere actrice en vrouw van regisseur Roman Polanski, Sharon Tate, en zes anderen tijdens een moordpartij gedurende twee nachten in augustus 1969. De vijf werden veroordeeld tot de doodstraf, maar die straf werd omgezet tot levenslang. De ‘Manson Family' was een soort van commune in de woestijn van Californië die bestond uit jongeren die van huis waren weggelopen.

Gruwelijk

In de nacht van 8 op 9 augustus 1969 drongen Tex Watson en drie vrouwelijke volgelingen van Manson het huis van Tate en Polanski binnen. Ze vermoorden alle aanwezigen op gruwelijke wijze. De regisseur was op dat moment in het buitenland. Manson zelf was bij die moorden niet aanwezig, maar gaf wel de opdracht. Hij had het niet op Tate en haar vrienden gemunt, maar wilde de vorige bewoner van het huis vermoorden. Dat was een producer die zijn muziek geweigerd had. De nacht erna vermoordden Manson zelf en zes sekteleden nog een ander koppel.

Huwelijk

Manson slaagde er zelfs in de gevangenis nog in om volgers aan te trekken. Voor sommigen was hij een cultfiguur. In 2014 kreeg hij de toestemming om te trouwen met de 26-jarige Afton Elaine Burton, maar de huwelijkslicentie verviel voordat het huwelijk plaatsvond.