Amerikaanse president veroordeelt video waarin valse Trump media neerschiet

Amerikaanse president veroordeelt video waarin valse Trump media neerschiet

De Amerikaanse president Donald Trump veroordeelt de video waarin een valse weergave van hem leden van de media en politieke tegenstanders neerschiet. Dat stelt zijn woordvoerster Stephanie Grisham op Twitter. "De president Donald Trump heeft de video nog niet gezien, dat zal hij binnenkort doen, maar op basis van alles wat hij heeft gehoord, veroordeelt hij deze video ten strengste", klinkt het in de tweet.

De video werd afgespeeld op een evenement voor aanhangers van de president in zijn resort in Miami. De Amerikaanse krant The New York Times verkreeg beelden van de video. In de video zitten internetmemes en het logo van de herverkiezingscampagne van Trump. In een clip is het hoofd van de president te zien op het lichaam van een schutter die het vuur opent in de 'Kerk van het Fake News', aldus de krant. De doelwitten hebben de logo's van media als gezicht. De beelden lijken afkomstig te zijn van de film "Kingsman: The Secret Service".

De organisator van de conferentie, de pro-Trumpgroep American Priority, veroordeelde de video. Ook een woordvoerder van de campagne van Trump zei dat de video niet is geproduceerd door de campagne en dat geweld niet wordt getolereerd.

bron: Belga