Amerikaanse natuurpark sluit de deuren wegens selfies

Amerikaanse natuurpark sluit de deuren wegens selfies

Niets mis met een selfie, zeker niet in prachtige omgeving als een natuurpark. Maar wanneer de veiligheid in gedrang komt, is het tijd om op te houden. Dat is nu het geval in Waterton Canyon in Denver, Colorado. Het natuurpark sluit de deuren voor een onbepaalde tijd omdat de bezoekers te dicht bij de beren komen om een selfie te kunnen trekken.

De verantwoordelijken van Waterton Canyon sloten de deuren al eind augustus. Toen nam een groep beren, waaronder twee moeders met elk twee jongen, zijn intrek in de ravijn. Bezoekers gingen gevaarlijk dichtbij de dieren om een selfie te kunnen trekken, waardoor ze zichzelf in gevaar brachten.

"De huidige situatie is niet gunstig voor de veiligheid van onze bezoekers of voor het welzijn van de dieren", liet manager Brandon Ransom weten in een blogpost. "We zagen mensen met selfiesticks die zo dicht mogelijk bij de beren kwamen, soms tot drie meter van de wilde beren."

"Het is sowieso een erg slechte beslissing, vanuit ons standpunt om: A. zo dicht bij wilde dieren te komen en B. je rug ernaartoe draaien, zeker bij beren", liet Matt Robbins, een woordvoerder voor Colorado Parks and Wildlife aan The Denver Channel.

Waterton Canyon blijft tot nader order gesloten. Waarschijnlijk opent het park de deuren opnieuw wanneer de beren opnieuw wegtrekken uit het ravijn.

 

“Wil je niets van het nieuws missen? Volg ons dan op onze nieuwe Facebook pagina : Metro België “