Amerikaanse man overleden door geïnfecteerde tatoeage

Een Amerikaanse man is overleden aan een geïnfecteerde tatoeage. De Texaan liep een vleesetende bacterie op tijdens een zwembeurt in de Golf van Mexico. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De anonieme man had "Jesus is my life" op zijn been laten tatoeëren. Vijf dagen later ging hij zwemmen in de golf van Mexico. Een plonsbeurt die later fataal zou worden.

Niet veel later werd hij in het ziekenhuis opgenomen met ernstige pijn aan zijn kuit, in de buurt van zijn nieuwe spiksplinternieuwe bodyart. De infectie bleek zo ernstig dat de man in septische shock raakte, waarna de dokters hem kunstmatig in leven moesten houden.

De artsen troffen de boosdoener aan: een vleesetende bacterie genaamd vibrio vulnificus. BBC News schrijft dat het eencellige organisme voorkomt in de Golf van Mexico en het risico op infectie hoger ligt tijdens warmere maanden.

Hoewel het medische team de oorzaak had ontdekt, kon alle hulp niet meer baten. Twee maanden na zijn ziekenhuisopname is de man overleden aan de infectie.

Experts adviseren dat nieuwe tattoos afgedekt worden tijdens het baden. Zwemmen wordt afgeraden wanneer de wonde van het kunststukje nog vers is.