Amerikaanse Disney-fan spendeert 13.000 euro aan kostuums

Dat Disney-fans ver gaan in hun enthousiasme, blijkt nog maar eens uit de talloze prinsessen, tovenaars en monstertjes die tijdens de carnavalsdagen in het straatbeeld verschijnen. De 25-jarige Sarah Ingle uit Colorado is veruit de koninging van de die hard fans: zij kruipt elke dag in de huid van een andere Disney-schoonheid, en spendeerde daar tot nu toe bijna 13.000 euro zakgeld aan.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

De Kleine Zeemeermin, Sneeuwwitje, Prinses Elsa of Merida: geen prinses is onimiteerbaar door de Amerikaanse Sarah Ingle. Dagelijks tovert zij zichzelf om met een scala aan speciaal op maat gemaakte Disney-jurkjes. Elke transformatie neemt ongeveer drie uur tijd in beslag.

Sarah's lievelingsprinses is Ariel, omdat ze dan een rode pruik kan dragen en zeemeermin kan spelen voor de rest van de dag. Haar 30-jarige vriend Derek Van Schaik trekt af en toe ook een prinsenkostuum aan om zijn vriendin aan te vullen.

Het verkleedgrapje mag Sarah dan wel 12.946 euro kosten,  ze verdient er ook een aardige cent mee. Zo huren ouders haar in voor verjaarsfeestjes of brengt ze bezoekjes aan kinderziekenhuizen. Uiteraard in vol ornaat als prinses.

Naast haar prinsessenjob bekleedt Sarah de functie van marketing manager.