Amerikaanse CEO schaft baan van 9 tot 5 af, en met succes

Amerikaanse CEO schaft baan van 9 tot 5 af, en met succes

Volgens Aarstol zien de meeste werknemers steevast op tegen een extreem lange werkweek. "Niemand vertrekt maandag met veel zin naar zijn werk. Op woensdag is het personeel teleurgesteld omdat ze nog maar in de helft van de week zitten en vrijdag is iedereen door het dolle heen omdat het bijna weekend is", zo begint hij zijn relaas op de nieuwswebsite Business Insider. "Het idee dat mensen 70% van de week moeten doorbrengen op de werkvloer is dan ook je reinste onzin."

Daarom besliste de bedrijfsleider een jaar geleden om zijn zaakjes anders aan te pakken. "Mijn bedrijf verkoopt paddleboards, dus een kortere werkdag en meer vrije tijd past bij ons lifestylemerk."  Zo gezegd, zo gedaan. Hij introduceerde een werkdag van 8 uur 's ochtends tot 1 uur 's middags, met behoud van loon. Door de lunchpauze af te schaffen, werkt zijn personeel in principe slechts twee uur minder per dag.

Iedereen kan dus zonder schuldgevoel genieten van een vrije namiddag. Maar als het drukker is, wordt er wel van je verwacht dat je eventueel overuren maakt om je stapels werk af te krijgen.

"Deze aanpassing was een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit gemaakt heb, maar ik heb er geen spijt van. Mijn werknemers zijn gelukkiger en productiever", schrijft Aarstol trots. Bovendien werpt deze maatregel zijn vruchten af. Vorig jaar was Tower Paddle Boards de snelst groeiende particuliere onderneming van San Diego. Voor dit jaar rekent de CEO op een omzet van 9 miljoen dollar (omgerekend zo'n 8 miljoen euro). "Niet mis voor een bedrijf met slechts negen werknemers", besluit Aarstol.

Foto Flickr / M. Sukharev