Amerikaanse burgemeester: “Schiet alle homo's dood”

Amerikaanse burgemeester: “Schiet alle homo's dood”

Het plaatje Carbon Hill, in de conversatieve Amerikaanse staat Alabama, heeft maar 2.000 inwoners. Toch is het oppassen geblazen voor de mensen met zo'n uitgesproken homohater als burgemeester. In de - inmiddels verwijderde - Facebookpost fulmineerde Mark Chambers over homoseksuelen, travestieten, 'babymoordenaars' en 'socialisten'.

Foto Facebook / Mark Chambers

"We leven in een maatschappij waarin homoseksuelen ons de les lezen over zeden, travestieten ons de les lezen over menselijke biologie, babymoordenaars ons de les lezen over mensenrechten en socialisten ons de les lezen over economie." En alsof het bericht nog niet duidelijk genoeg was, was de hele tekst getypt in hoofdletters. Duidelijk een pagina genomen uit het boek van ene Donald Trump.

"Probleem uit de weg ruimen"

"De enige manier om hier verandering in te brengen, is het probleem uit de weg ruimen", vervolgde Chambers. "Ik weet dat het slecht is wat ik zeg, maar als je hen niet uitroeit, kun je dit niet oplossen." Toen Chambers door nieuwszender WBRC werd geconfronteerd met zijn uitspraken, ontkende hij dit.

Een nieuwswebsite heeft een screenshot kunnen nemen van de schandalige boodschap.

In een later telefoontje zei hij dat hij de Facebookpost per ongeluk had geplaatst en dat hij die alleen aan een vriend had willen sturen. Uuuh, sorry Chambers.. maar dat betekent nog steeds dat je het wel meent. Tip voor jou: probeer het zeepje niet te laten vallen tijdens het douchen in de bak!