Amerikaans cultdichter Kenneth Goldsmith naar Hasselt en Leuven

Amerikaans cultdichter Kenneth Goldsmith naar Hasselt en Leuven

Van 20 tot en met 25 februari geeft de Amerikaanse cultdichter Kenneth Goldsmith lezingen, gesprekken en workshops op hogeschool PXL-MAD in Hasselt en op de Faculteit Letteren van de KU Leuven. Dat meldt hogeschool PXL in een persbericht. Goldsmith is onder meer auteur van het spraakmakende essayboek 'Uncreative Writing: Managing Language in a Digital Age'. In 2013 werd hij benoemd als 'Poet Laureate' van het New Yorkse Museum of Modern Art. Hij is oprichter van UbuWeb, redacteur bij het audio-archief Pennsound en docent 'Poëtica en Poëziepraktijk' aan de Universiteit van Pennsylvania. In 2011 deed de man nog een workshop in het Witte Huis met Barack en Michelle Obama, waar hij verkeersberichten voordroeg.

"Een hele week zet de dichter, performer, radiomaker, archivarus en beeldend kunstenaar PXL-MAD en de Faculteit Letteren van de KU Leuven op hun kop en naar zijn hand", aldus Nick Daenen, woordvoerder van hogeschool PXL. "Elke dag staan er in Hasselt en Leuven lezingen, gesprekken en workshops op het programma."

Op vrijdag 24 februari vindt de afsluitende lezing 'Wasting Time on the Internet' in de Pieter De Somer Aula in Leuven plaats. "Die avond presenteert uitgeverij 'het balanseer' ook het resultaat van die week werk, namelijk de nieuwe boekpublicatie 'The PXL-MAD Lectures by Kenneth Goldsmith'", aldus Daenen.

bron: Belga