Amerikaan wint overtuigend WK luchtgitaar

De Amerikaan Matt 'Aristotle' Burns heeft zichzelf opgevolgd als wereldkampioen luchtgitaar spelen. Op het WK in Finland bleef hij een Duitser en een Australiër voor.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Het 22ste WK luchtgitaar ging zoals gewoonlijk door in Oulu in Finland. Vijftien kandidaten namen het in de finales tegen elkaar op. Daarbij waren deelnemers uit onder andere Zuid-Korea, Pakistan, Zweden, Groot-Brittanië en Canada.

Metal-versie van 'I Will Survive'

Ook dit jaar bleek Matt 'Aristotle' Burns de beste. Hij finishte voor Patrick 'Ehrwolf' Culek uit Duitsland en Alexander 'The Jinja Assassin' Roberts uit Australië, die allebei op de tweede plaats eindigden. De 15-jarige Japanner Show-Show nam de derde stek in.

Burns scoorde met een heavy metal-versie van 'I Will Survive'. Het leverde hem een score van 35,4 op. Culek en Roberts haalden 34,6 punten binnen, Show-Show strandde op 34,5.

Het WK luchtgitaar startte initieel als een grap. Ondertussen is het event uitgegroeid tot een wereldwijde viering van choreografen met een passie voor fictief gitaarspel. Elk jaar lokt het wereldkampioenschap mensen van over heel de wereld naar Finland.