Amerikaan vindt een walgelijk extraatje tussen broodje

Amerikaan vindt een walgelijk extraatje tussen broodje

Eetgelegenheden krijgen al eens te maken met muizen. De kleine knaagdiertjes komen af op het voedsel en de warmte en worden vaak op ongelukkige plaatsen teruggevonden, soms zelfs tussen de spinazie. Dat ontdekten Matt Jones en Jay Armstead toen zij een broodje bestelden in een Subway in de Amerikaanse staat Oregon.

Armstead had een broodje besteld met spinazie. Voordat hij zijn tanden in het broodje zette, merkte Jones gelukkig (of ongelukkig) op dat er een dode muis tussen de groenten lag. Armstead verwittigde het personeel en kreeg naast zijn geld terug ook een waardebon voor een gratis broodje, al is hij daar niet meteen happig op.

Jones merkte hij diertje op in het broodje van zijn maat en nam er een foto van. Die foto gaat nu het internet rond. "Het is het grappigste en tegelijkertijd het walgelijkste dat ik ooit gezien heb", getuigt Jones aan de lokale zender KGW. "Ik moest ermee lachen want ik kon niet geloven dat dit echt gebeurde."

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1610930142491297&set=a.1390527697864877.1073741827.100007229796213&type=3

Het lokale departement voor Volksgezondheid werd verwittigd en de broodjeszaak werd grondig schoongemaakt. Een inspecteur stelde vast dat de muis waarschijnlijk meegesmokkeld was in een zak spinazie en keurde het restaurant goed nadat alles schoongemaakt was.

Jones en Armstead bleven ook verrassend rustig gezien de situatie. Ze hebben een klacht neergelegd bij het hoofdkwartier van Subway maar ze nemen geen gerechtelijke stappen. Volgens Jones is het niet hun bedoeling om Subway voor het gerecht te slepen. Ze willen echter wel dat andere klanten van dezelfde zaak op de hoogte worden gebracht van het voorval.