Amerikaan Koepka verlengt titel op US Open golf

Amerikaan Koepka verlengt titel op US Open golf

Brooks Koepka heeft voor het tweede jaar op een rij het US Open golftoernooi gewonnen (Major/12.000.000 dollar). Op de Chinnecock golfbaan in het Amerikaanse Southampton liep hij een ultieme ronde van 68 slagen waarmee hij de Engelsman Tommy Fleetwood met één slag achter zich liet. Koepka, die na een derde ronde van 72 slagen de leiding deelde met zijn landgenoten Dustin Johnson, Tony Finau en Daniel Berger, lukte een slotronde van 68 slagen, twee onder par. De 28-jarige Amerikaan zag aanvankelijk de Engelsman Tommy Fleetwood de leiding nemen na één sublieme ronde van 63 slagen, zeven onder par.

Koepka, die eerder dit jaar drie maanden aan de kant stond met een blessure, putte echter op zijn eerste vijf holes drie birdies weg waarmee hij de leiding overnam. De uittredende winnaar moest nog drie bogeys op zijn kaart schrijven, maar putte ook nog birdies weg op de holes tien en zestien hetgeen volstond om zijn US Open titel van 2017 te verlengen.

Het was negentien jaar geleden dat een speler zijn titel kon verlengen: de Amerikaan Curtis Strange klaarde toen de klus. Koepka, die zijn debuut als profspeler in Europa afwerkte en na vier overwinningen op het Challenge Tour-circuit in 2014 de Turkish Open won, toonde zich in 2015 voor de eerste keer de beste op de Amerikaanse PGA Tour met winst in de Phoenix Open. Ondertussen heeft hij tien overwinningen op zijn naam staan waaronder twee major-toernooien. Hij houdt aan zijn tweede US Open titel een slordige 2.160.000 dollar (1.862.710 euro) over.

bron: Belga