Amerika is klaar voor ‘The Money Fight'

Amerika is klaar voor ‘The Money Fight'

Voor de fans van het boksen, en/of mixed martial arts (MMA) en miljoenen neutrale sportliefhebbers is het zondagochtend 3 uur onze tijd eindelijk zover. Dan bekampen Floyd Mayweather Jr. en Conor McGregor elkaar in wat het gevecht van de eeuw wordt genoemd. Al is ‘The Money Fight' een betere benaming, want beide atleten zullen nadien zo'n 300 miljoen dollar, of 254 miljoen euro, onder hun tweetjes mogen verdelen.

Het geld is de voornaamste reden waarom de twee heren in de ring kruipen. De twee overhouden al jaren een verbale oorlog over wie de beste vechter is en grepen de kans om dankzij de vete nog eens goed langs de kassa te passeren. De ondertussen 40-jarige Floyd ‘Money' Mayweather kwam er zelfs graag voor uit pensioen en kan bij een overwinning opnieuw afscheid nemen, met 50 zeges en geen enkele verloren confrontatie op zijn palmares.

"Hij zal hem vermoorden"

Voor McGregor wordt het zijn eerste boksmatch op een professioneel niveau en dan nog meteen tegen de voor vele beste bokser van de laatste decennia. Het is dan ook geen verrassing dat weinigen hem een kans op de overwinning gunnen, ondanks het leeftijdsverschil van 11 jaar en het feit dat de Ierse kooivechter groter en zwaarder is. Voor Mike Tyson, zelf een ex-wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten, ligt de uitkomst van het gevecht al vast. "Floyd Mayweather zal Conor McGregor vermoorden", liet hij al meermaals verstaan.

Wie ook straks in Las Vegas de overwinning mag claimen, het event is nu al geslaagd voor alle betrokken partijen. Verwacht wordt dat er nog nooit zoveel mensen via pay-per-view naar een kamp zullen kijken. Mayweather kan zijn bankrekening wat extra aandikken door het op te nemen tegen een schijnbaar mindere tegenstander. En McGregor, die heeft dankzij zijn krasse uitspraken zijn status als ster van de gevechtssport alleen maar verstevigd.