AMC kondigt zesde seizoen aan van The Walking Dead

AMC kondigt zesde seizoen aan van The Walking Dead

The Walking Dead, de zombie survival serie van AMC, brengt zondag de eerste aflevering van seizoen 5 uit en heeft al aangekondigd dat er een akkoord is voor een zesde deel. De serie is in Amerika uitgegroeid tot de nummer 1 serie op televisie van volwassenen van 18 tot 49 jaar en dat al twee jaar lang. Dat is een prestatie die ongekend is voor een televisiereeks.

"We zijn ongelooflijk enthousiast want op 12 oktober delen we de nieuwe aflevering van The Walking Dead met fans over de hele wereld," zei Charlie Collier, President van AMC, in een verklaring. "Voor de première van seizoen 5 kunnen we met trots aankondigen dat er nog een zesde seizoen zal verschijnen van deze bijzondere serie met dank aan Robert Kirkman, Scott Gimple, de geweldige uitvoerende producenten, en het hele team die deze boeiende wereld en deze rijke personages tot leven brengt."

Het nieuws volgt op de aankondiging van AMC dat een eerste aflevering bestelde van een reeks gebaseerd op The Walking Dead maar met een nieuw verhaal en nieuwe personages.