Amazon opent winkel zonder kassa's

Amazon opent winkel zonder kassa's

De winkel, van 170 vierkante meter groot, komt in Seattle, aan de noordwestkust van de Verenigde Staten. De winkel wordt momenteel getest door het personeel, begin volgend jaar opent hij voor het grote publiek. In de winkel kunnen kant-en-klaar maaltijden en basisproducten, zoals brood, melk en kaas, kopen.

"Amazon Go", zoals het concept werd gedoopt, belooft aan de klant dat hij niet langer aan de kassa in de wachtrij moet staan. Hij zal wel eerst een mobiele app moeten downloaden voor hij de winkel betreedt, maar kan dan zijn winkelwagentje volladen zonder te moeten afrekenen. Dat gebeurt automatisch, via de Amazon-account.

"Dit is mogelijk dankzij dezelfde technologie die ook gebruikt wordt bij zelfrijdende wagens", legt het bedrijf uit. Dankzij artificiële intelligentie wordt geregistreerd welke producten men mee naar huis neemt.

Voor Amazon is het niet de eerste fysieke winkel. Vorig jaar werd al een eerste boekenwinkel in Seattle geopend. Die krijgt nu uitbreiding in verschillende Amerikaanse steden. Als dit nieuwe supermarktconcept aanslaat, kan het zware concurrentie betekenen voor traditionele spelers als Wal-Mart.