Amazon lanceert alternatief voor Netflix in België

Amazon lanceert alternatief voor Netflix in België

Met dat abonnement belooft Amazon de klant onbeperkt gratis levering van pakjes en toegang tot het video- en muziekaanbod. Prime Video is in de VS een steeds grotere concurrent voor Netflix met exclusieve Amazon-reeksen zoals ‘The Grand Tour' en bekroonde series als ‘The Man in the High Castle', ‘Mozart in the Jungle' en ‘Transparent'.

Concurrent

Europese internetbedrijven zoals Bol.com en Coolblue voelen nu de hete adem van de Amerikaanse concurrent in hun nek. Bol.com kwam al eerder met een eigen abonnementsformule: Select. Ook die dienst biedt gratis bezorging, maar heeft geen andere voordelen. Wel ligt de prijs met 9,99 euro per jaar beduidend lager.

Voor Amazon Prime betaal je tot 31 maart 2018 3,99 per maand. Daarna slaat de prijs voor de dienst op, tot 5,99 per maand. Een jaarabonnement kost dan 49 euro. Als wapens hanteren de Amerikanen het uitgebreide aanbod en de enorme snelheid waarmee de online gekochte goederen aan huis geleverd worden, soms zelfs al een uur na de bestelling en in ieder geval binnen één dag.

Geen nieuwe jobs

Amazon creëert met de dienst voorlopig geen extra jobs in ons land, weet De Tijd. De klantenondersteuning zal vanuit het buitenland gebeuren en de leveringen zouden ook zonder een Belgisch magazijn gerealiseerd kunnen worden.

Meest gelezen
 1. klaasjethumb

  Klaasje Meijer (ex-K3) deelt confronterende foto: «Zo blij dat mijn huid nu veel gezonder is»

 2. woutthumb

  Wout Bru opnieuw papa geworden: «Wat een prachtige naam!»

 3. katjathumb

  Katja Schuurman gooit borsten in de strijd voor meer volgers, maar stuit op kritiek: «Alles voor de aandacht, hé?»

 4. borstvthumb

  Moeder onder vuur omdat ze borstvoeding geeft in supermarkt: «Hoeft dat écht zo indiscreet?!» (video)

 5. romaniethumb

  Ex-Miss België Romanie Schotte bevallen van tweeling: «Wat zien ze er mooi uit!»