Amazon-baas stelt maanlander Blue Moon voor

Amazon-baas stelt maanlander Blue Moon voor

Onder leiding van Bezos werkte zijn bedrijf Blue Origin drie jaar aan het ruimtetoestel. Naast mensen zal Blue Moon ook vier maanauto's en toestellen voor wetenschappelijk onderzoek transporteren. Bovendien kan het zelfs onderweg enkele satellieten lanceren. "Dit is een ongelofelijk voertuig en het gaat naar de maan vliegen”, zei Bezos tijdens de voorstelling in Washington.

(Lees hieronder verder)

AFP / S. Loeb

Ruimterace

"Het is tijd om terug te keren naar de maan, deze keer om er te blijven", ging hij verder. Tegen 2024 wil de miljardair al mensen naar de grote witte bol vervoeren. Onder de impulsen van Amerikaans vicepresident Mike Pence lijkt er na 65 jaar weer een ruimterace op gang te komen.

De vicepresident van de Verenigde Staten kondigde eerder dit jaar aan dat het land binnen de vijf jaar weer een Amerikaanse vlag wil neerpinnen op de maan. Daarmee doelt hij voornamelijk op commerciële ruimtevaartbedrijven. De ruimterace zal dus waarschijnlijk een onderonsje worden tussen Bezos' 'Blue Origin en SpaceX van Tesla-baas Elon Musk.

 

AFP / S. Loeb