Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick.Step) sprint naar zege in vijfde etappe

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Colombiaan Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick.Step) heeft de vijfde etappe in de BinckBank Tour (WorldTour) op zijn naam geschreven. Hij haalde het na 191,4 km tussen Riemst en het Nederlandse Venray in een massasprint voor de Ier Sam Bennett (Bora-hansgrohe), die de eerste drie ritten won. Edward Theuns (Trek-Segafredo) werd derde en Timothy Dupont (Wanty-Gobert) vierde. Tim Wellens (Lotto Soudal), donderdag winnaar in Houffalize, blijft leider.

Na een rist vroege ontsnappingen slaagden vier renners erin weg te rijden uit het peloton. De Nederlander Oscar Riesebeek (Roompot-Charles), de Australiër Robert Stannard (Mitchelton-Scott), de Duitser Jasha Sütterlin (Movistar) en de Zuid-Afrikaan Willie Smit (Katusha) zongen het uit tot 4 km van de streep. Daarna was het opnieuw de beurt aan de snelle mannen.

Morgen staat een individuele tijdrit over 8,4 km in Den Haag op het programma. De vijftiende editie van de BinckBank Tour eindigt zondag met een etappe over 178,1 km van Sint-Pieters-Leeuw naar Geraardsbergen.

bron: Belga