Alternatieve kerstbomen

Alternatieve kerstbomen

Camille Goret

Boekenboom

Lees je veel? Met een beetje handigheid bouw je in een-twee-drie een piramide van boeken.

Tip: Voor de punt van de ‘boom' kan je een open boek gebruiken, op z'n kop gezet. Versieren kan je met klassieke kerstballen en slingers.

Kerstplant

Een goedkope manier voor wie absoluut een kerstboom wil. Meestal heb je wel een paar planten in huis. Met een beetje fantasie en wat slingers tover je een ficus in no time om tot een leuke kerstboom.

Kersttakken

Met een minimum aan DIY-talent hang je makkelijk een paar kersttakken en decoratie aan de muur. Dode takken zijn daar perfect voor. Hou je van dennengeur? Gebruik dan wat takken van een echte spar, voor een heerlijk parfum in huis.

Brolboom

Een dennenboom is eigenlijk niet veel meer dan een grote kegel. En als je het zo bekijkt, is het makkelijk om er zelf een te maken van allerlei spullen. Een grote poster als basis, enkele foto's aan de zijkanten voor een driehoekige vorm, een boek hier en daar...

Het resultaat zou origineel genoeg moeten zijn om je ‘boom' niet te moeten versieren. Alles zit ‘m in de basisvoorwerpen.

Slingerboom

Het is niet omdat je een mooie kerstslinger hebt, dat je moet investeren in een dennenboom. Je kan hem ook gewoon tegen de muur hangen, in de vorm van een boom. Het voordeel is dat je achteraf geen naalden moet opkuisen.

Share jouw ideeën!

De vzw Terre-en-vue roept op om geen kerstboom te zetten, om grond te herwinnen voor de boeren. Speciaal voor de gelegenheid lanceert de organisatie een wedstrijd: stuur een foto van je creatie met een onderschrift naar sapins@terre-en-vue.be.