Alpen nu al bedekt met dik sneeuwtapijt

Alpen nu al bedekt met dik sneeuwtapijt

Zowat alle belangrijkste wintersportgebieden in Italië, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk kregen de voorbije dagen een dik pak sneeuw van een halve tot een volle meter over zich heen. Op dit moment ligt er door zware sneeuwval in het Italiaanse Piemonte en de Franse Queyras op sommige plaatsen zelfs meer dan een meter. Dat is uitzonderlijk, weet Roel Van den Bekerom van Wintersporters.be. Normaal gezien komt dat pas in januari voor.

De komende dagen gaat er misschien regen vallen, maar dat zal niet al te veel problemen geven, aangezien de winter nog moet beginnen. Volgens Van den Bekerom is het voor skiërs geweldig nieuws dat het hooggebergte en de gletsjerskigebieden nu een flinke basislaag krijgen. "Die blijft hier de komende vijf maanden mooi liggen", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Verschil met vorig jaar

Het is een heel ander verhaal dan vorig jaar, toen de wintersportcentra kampten met te weinig sneeuw. De uitbaters van de skigebieden zagen het toen somber in. Aangezien er zo weinig neerslag viel, dreigden zelfs de sneeuwmachines stil te vallen. Ook het aantal ongevallen steeg opmerkelijk.