Alleen wonen is slecht voor je gezondheid

Alleen wonen is slecht voor je gezondheid

Onderzoekers van de Queensland University of Technology analyseerde 41 oudere studies om een verband te vinden tussen alleen wonen en voedingsgewoonten. Wat blijkt? Mensen die alleen wonen, eten minder fruit en groenten, en lopen dus ook belangrijke vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten mis. En mannen die hun woonst niet delen, hebben nog meer de neiging om ongezond te eten dan vrouwen die alleen wonen.

Oorzaken

Volgens de wetenschappers hebben alleenwoners niet alleen minder kooktalent, ze vinden het ook minder leuk om alleen te koken. Bovendien hebben ze ook geen parner of huisgenoot die hen helpt met de boodschappen. "Zonder een partner word je niet aangemoedigd om gezond te eten en kook je vaak te grote porties", vertelt hoofdonderzoeker Katherine Hanna van The Huffington Post.

Daarbij komt nog eens de hoge kost van voedsel voor één persoon. Gezonde voedingswaren als vis en vers fruit vragen niet alleen meer tripjes naar de supermarkt, maar zijn ook meer te voelen in de portemonnee. In de plaats wordt er gegrepen naar kant- en klaarmaaltijden.

Lees ook

Foto Pixabay