Alle wedstrijden op Roland Garros uitgesteld door regen

Alle wedstrijden op Roland Garros uitgesteld door regen

Alle wedstrijden van vandaag op Roland Garros zijn uitgesteld door de regenval in Parijs, zo maakten de organisatoren bekend. Om 14 uur stonden de eerste kwartfinales van de dag op het programma, maar door de aanhoudende regen moesten de spelers en speelsters binnen blijven. Uiteindelijk werd er beslist om alle wedstrijden te annuleren.

Vandaag stonden eerst de kwartfinales bij de vrouwen tussen Simona Halep en Amanda Anisimova (op Court Philippe-Chatrier) en tussen Madison Keys en Ashleigh Barty (op Court Suzanne-Lenglen) op het menu. Daarna zou het de beurt geweest zijn aan Novak Djokovic en Alexander Zverev (Philippe-Chatrier) en Dominic Thiem en Karen Khachanov (Suzanne-Lenglen). Ook Elise Mertens (in het vrouwen dubbel) en junior Gauthier Onclin moesten normaal gezien in actie komen.

Gisteren moesten voor het eerst dit toernooi matchen worden stilgelegd, maar toen kon na een uur worden hervat. Het is al van de tweede maandag in 2016 geleden dat een volledige wedstrijddag in het water viel.

Roland Garros is het enige van de vier grandslamtoernooien dat niet over een stadion met een dak beschikt.

bron: Belga