Alle relaties sneuvelen bij laatste kampvuur ‘Temptation Island'

Alle relaties sneuvelen bij laatste kampvuur ‘Temptation Island'

You hate it or you love it, maar één ding staat vast. De kans is klein dat je de afgelopen weken niets hebt horen waaien over ‘Temptation Island'. Op voorhand hadden de makers dan ook beloofd dat het negende seizoen het meest heftige tot nu toe zou zijn. En terwijl het sensationele tv-programma traag op gang kwam, werd die belofte dubbel en dik ingelost. De drank vloeide rijkelijk en de grenzen werden afgetast én overschreden. Geen enkel koppel bleef trouw aan elkaar, of om het met de woorden van Ken te zeggen: “We hebben op een hele mooie manier de liefde bedreven.”

“Ik ben echt flippergusted”

Na een kleine twee weken staan de koppels opnieuw oog in oog met elkaar bij het laatste kampvuur, dat een echte apotheose is van het wulpse avontuur. Eerst is het de beurt aan Lize en ‘Jeffie' Jefferson. Op voorhand geeft de zwarte schone eindelijk toe aan haar gevoelens voor verleider Ken. “Ik ben kei verliefd. Ik zie eigenlijk meer op tegen het afscheid met Ken dan tegen de confrontatie met Jeffie”, geeft ze schoorvoetend toe. Dat het weerzien er dan ook koeltjes aan toegaat, is een zwaar understatement. Lize beschuldigt haar (ex-)vriend van gebrek aan respect, terwijl dat volgens Jefferson gewoon een excuus is om in bed te duiken met “die fake ass Justin Bieber”, alias Ken. Hij besluit dan ook dat hij haar nooit meer wil zien, waarna ze met twee stilletjes afdruipen.

Foto Vijf

Tweede in de rij zijn Lisa en Merijn. Ook die confrontatie belooft niet veel goeds, want eerder voorspelde de Nederlandse dat ze een bodyguard nodig zou hebben bij het finale kampvuur, “omdat ze haar eigen krachten niet kent”. Uiteindelijk was die waarschuwing overbodig, want tijdens de begroeting blijft ze zo kalm als een slapende luiaard. Ondertussen noemt Merijn haar schijnheilig, en leren we als kijker ook nieuwe woorden bij. “Na het derde kampvuur was ik echt flippergusted. Je hebt me teleurgesteld”, barst hij uit. En terwijl Lisa de tranen uit haar ooghoeken veegt, lijkt er zo ook een einde te komen aan het powerkoppel van ‘Temptation'.

Het meubilair krijgt het te verduren

Rosanna en Niels zijn de enigen die elkaar in de armen vallen als ze elkaar terug zien, maar die liefdevolle begroeting is van korte duur. Als Niels er achter komt dat zijn geliefde krullenbol het bed heeft gedeeld met ‘King Kong' Alex, is het hek van de dam. “Nu wou ik dat ik zelf verder was gegaan”, reageert hij dreigend, waarna hij afdruipt en om stoom af te blazen een fakkel tegen de grond stampt.

Foto Vijf

Als laatste worden Jolien en Herbert opnieuw herenigd. Alletwee geven ze toe dat ze over de schreef zijn gegaan. De temperamentvolle latino bekent dat hij verleidster Saartje alle hoeken van de badkamer heeft laten zien, maar toch kan hij het tongworstelen van zijn vriendin niet vergeven. “Dat maakt toch niet uit. Je weet hoe ik ben, dat is mijn persoonlijkheid. Ik kan daar niets aan doen”, zegt hij, terwijl het meubilair – deze keer de bank – opnieuw de klappen moet incasseren. Uiteindelijk stelt presentator Rick de vraag die bij iedereen door het hoofd spookt: “Als je zijn reactie hoort, is het dan nog wel verstandig om door te gaan?” Maar tot ieders verbazing zegt Jolien dat ze hem niet kwijt wil. Hoe dit afloopt en of de andere koppels elkaars misstappen kunnen vergeven, zien we volgende week. Wij wachten, samen met tv-kijkend Vlaanderen, ondertussen vol spanning af.

Foto Vijf