Alle details over de Galaxy S8 zijn bekend

Alle details over de Galaxy S8 zijn bekend

De belangrijkste innovaties zitten zoals verwacht in het scherm. Dat heeft een grootte van 5,8 inch bij de gewone versie en 6,2 inch bij de plus-uitvoering. Om dat klaar te spelen moesten de randen versmald worden en werd de fysieke homeknop vervangen door een touch-variant. Om het toestel te ontgrendelen kan je gebruik maken van de vingerafdrukscanner, een irisscanner en gezichtsherkenning. Dat laatste is een primeur voor Samsung.

Verder heeft Samsung ook de prestaties van de smartphone opgekrikt. De S8 is uitgerust met een nieuwe processor die 21% meer rekenkracht heeft dan zijn voorganger en ook de camera aan de voorkant beschikt over meer megapixels. Ook zou het toestel surfsnelheden tot 1Gbps aankunnen. Dat is behoorlijk wat, zeker als je weet dat het 4,5G-netwerk waar Proximus op dit moment aan werkt slechts snelheden tot 450 MBps haalt. Tot slot is de Samsung ook uitgerust met een persoonlijke assistent, Bixby. Die moet de gebruiker helpen bij het installeren van apps en diensten.

Repuatieschade

Na het debacle met de Note 7 is het voor Samsung van levensbelang om het vertrouwen van de consumenten opnieuw te winnen met hun nieuwe telefoon. En dat beseft de elektronicagigant zelf maar al te goed. In plaats van hun toestel zoals gewoonlijk te presenteren op het Mobile Wold Congress in Barcelona, stelde het bedrijf de release een maand uit. De reputatieschade is overigens niet het enige probleem van de smartphoneproducent. Grote concurrent Apple viert dit jaar de tiende verjaardag van de iPhone. De verwachtingen voor de release van de iPhone 8 in september zijn dan ook hooggespannen.