Alle Britten willen dezelfde gilet als de Engelse bondscoach

Het was je misschien nog niet opgevallen, maar de Engelse bondscoach Gareth Southgate draagt bij elke wedstrijd van de Engelsen dezelfde gilet met knopen. Marks&Spencer ziet ondertussen de verkoop van die 'waistcoast' stijgen met maar liefst 35%.
door
eline.vandenbroucke
Leestijd 1 min.

Een marineblauw vestje met vijf knopen, zonder mouwen. Dat moet de geluksbrenger van de Engelse bondscoach Gareth Southgate zijn, want de Engelsen schopten het dusver tot de halve finale. De outfit van de coach, die traditioneel geleverd wordt door Marks&Spencer, wordt druk besproken in Engelse kranten. Volgens sommige bronnen zou Southgate het vestje zonder mouwen dragen ter ere van zijn grootvader, die bij de marine zat en er ook altijd spik en span uitzag.

Stormloop op vestje

De Britse krant The Sun roept nu alle Engelsen op om ook zo'n blauw vestje te dragen tijdens de volgende match met de hashtag #waistcoastwednesday. Het kledingstuk is hoe dan ook populair, want winkelketen Marks&Spencer zag de verkoop van de 'officiële' gilet met maar liefst 35% de hoogte ingaan. De fans vroegen de winkel met aandrang om de prijs te laten dalen tot 19,66 pond (zo'n 23 euro), in plaats van 65 pond. (ongeveer 76 euro) Of de winkel dat gaat doen, is niet duidelijk, maar de keten gaat wel meer gilets uitbrengen in toekomstige collecties.

Bron: The Sun