All-inticket moet toeristen naar Brussel lokken

All-inticket moet toeristen naar Brussel lokken

De aanslagen van 22 maart hebben de toeristische sector in België een flinke knauw gegeven. Enkele promotiecampagnes later is een deel van de terugval al goed gemaakt, maar Brussels Airlines wil het herstel versnellen. Daarom brengt de luchtvaartmaatschappij de ‘Hi Belgium Pass' op de markt.

Dankzij samenwerkingen met de NMBS en Toerisme Vlaanderen is de pas goed voor een vlucht naar België, onbeperkt gebruik van de treinen in ons land en toegang tot verschillende attracties. De formule is enkel beschikbaar voor citytrips in het weekend, vertrekkend met Brussels Airlines vanuit vijftig luchthavens in achttien verschillende Europese landen naar Brussels Airport. Het ticket kost 149 euro.

"Uniek voor toeristische sector"

Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines, is blij met de lancering van het veelzijdig ticket. "Het gaat al beter met de aantrekkingskracht van België, maar we zijn nog niet waar we zouden moeten zijn. We hadden een product nodig", legt hij uit.

Een gevoel dat ook leeft bij NMBS-baas Sophie Dutordoir. "We zijn er op minder dan twee maanden in geslaagd een ongelofelijk product in de markt te zetten", zegt ze.

"Dit is uniek voor de toeristische sector", vult senior adviseur van Toerisme Vlaanderen Raf De Bruyn aan. "Waarom zou dit project niet nog uitgebreid kunnen worden met De Lijn, de TEC en de MIVB?